Contact opnemen?085 06 06 069

Werven minderjarige meisjes voor prostitutie: 5 jaar celstraf

24/07/2015

Een 41-jarige man uit Dordrecht is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor mensenhandel. Hij wierf 3 minderjarige meisjes om in de prostitutie te werken en deed bij een ander meisje een poging daartoe.

De man benaderde via internet minderjarige meisjes en deed zich daarbij voor als vrouw. Hij stelde hoge inkomsten in het vooruitzicht als de meisjes in de prostitutie zouden gaan werken en mee zouden werken aan seksfilms. Maar eerst liet de man ze ‘auditie’ doen om te kijken of ze goed genoeg waren voor seks met andere mannen. Op deze manier overreedde hij 2 meisjes van 15 jaar om onbetaalde, onbeschermde seks met hem te hebben. Hiervan maakte hij foto’s en films.

De man wist een van de 15-jarige meisjes bovendien over te halen om in de prostitutie te gaan werken. Hij plaatste een advertentie, regelde klanten en vervoerde het meisje naar deze klanten. Ruim een jaar lang liet hij haar met verschillende mannen onbeschermde seks hebben en moest zij ongeveer de helft van haar inkomsten aan hem afstaan. Bovendien had de man ook zelf vele malen onbeschermde seks met het meisje toen ze voor hem werkte. Volgens de man was dit een tegenprestatie voor bewezen diensten. Hij maakte ook hiervan foto’s en films.

Vrijspraak

Volgens de officier van justitie maakte de man zich ook ten aanzien van 2 andere jonge vrouwen schuldig aan mensenhandel. De rechtbank oordeelt echter dat er onvoldoende bewijs is dat hij die vrouwen dwong tot prostitutie. Een meisje van 17 jaar had vrijwillig seks met hem. De rechtbank spreekt de man daarom vrij van deze feiten en komt zodoende uit op een lagere straf dan de officier van justitie eiste.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij minderjarige slachtoffers heeft uitgekozen en dat hij de gezondheid van de meisjes in de waagschaal stelde door ze onbeschermde seks te laten hebben. Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank ook mee dat de man volgens een psycholoog/psychotherapeut licht verminderd toerekeningsvatbaar was toen hij de delicten pleegde. Zijn gedrag werd beïnvloed door een seksuele stoornis en narcistische trekken.

(bron: rechtspraak)

Gerelateerde berichten

28mrt

WSNP afgewezen, tussentijds beëindigd of geen schone lei?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Diekstra Van der Laan Advocaten kan u van dienst …

Lees bericht
22okt

Ook in hoger beroep 10 jaar cel voor poging tot doodslag en brandstichting Uden

In hoger beroep is een 31-jarige man uit Oss veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor …

Lees bericht
20okt

Gevangenisstraf voor inkopen en uitgeven vals geld

​Een 25-jarige man uit Denekamp moet voor het bezitten en uitgeven van vals geld 9 …

Lees bericht
 • Home
 • Over ons
 • Rechtsgebieden
 • Onze advocaten
 • Nieuws
 • Contact
 • Zaak aanmelden
 • Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 085 06 06 069!

  We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

  Ik ga akkoord Lees meer