Contact opnemen?085 06 06 069

Ook in hoger beroep 10 jaar cel voor poging tot doodslag en brandstichting Uden

22/10/2015

In hoger beroep is een 31-jarige man uit Oss veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor een poging tot doodslag op een man in Uden en brandstichting in zijn woning. Het gerechtshof bevestigt hiermee de uitspraak die de rechtbank Oost-Brabant op 20 augustus 2013 deed.

Worsteling en brand
In september 2012 bracht de Ossenaar een bezoek aan het slachtoffer in Uden. Toen het slachtoffer op de bank aan het chatten was, kwam de verdachte achter hem staan en zette een mes op zijn keel. Vervolgens ontstond er een worsteling. Hierbij is het slachtoffer tientallen keren gestoken in zijn buik en billen. Na brand in de slaapkamer van het slachtoffer te hebben gesticht, heeft verdachte de woning verlaten.

Hoger beroep
Tijdens het hoger beroep heeft de verdediging verzocht om een reconstructie van de worsteling tussen verdachte en het slachtoffer om de feitelijke toedracht te achterhalen. Het hof heeft dat verzoek afgewezen onder meer omdat verdachte zich weinig meer kan herinneren van die worsteling en een reconstructie daardoor zinloos zal zijn.

Verder is er in het hoger beroep nader onderzoek gedaan door een forensisch arts. Hij bevestigt de conclusie van de rechtbank dat het letsel bij verdachte geen afweerletsel is. De verklaring van de verdachte dat hij zich moest verdedigen tegen een aanval van het slachtoffer, vindt het hof dan ook niet aannemelijk.

Dat verdachte opzettelijk brand heeft gesticht in de woning, leidt het hof onder meer af uit het feit dat verdachte de gaspitten van het gasfornuis in de keuken van het slachtoffer had gehaald en de gaskranen had opengedraaid.

Celstraf en schadevergoeding
De verdachte heeft zich niet bekommerd om het slachtoffer en liet hem voor dood achter. Daarna stichtte hij brand in het appartement van het slachtoffer. Op die manier bracht hij nog meer mensen in gevaar. Net als de rechtbank, vindt het hof een celstraf van 10 jaar dan ook passend en geboden.

Naast de gevangenisstraf moet de verdachte in totaal bijna 14.000 euro aan schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

(bron: rechtspraak.nl)

Gerelateerde berichten

28mrt

WSNP afgewezen, tussentijds beëindigd of geen schone lei?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Diekstra Van der Laan Advocaten kan u van dienst …

Lees bericht
20okt

Gevangenisstraf voor inkopen en uitgeven vals geld

​Een 25-jarige man uit Denekamp moet voor het bezitten en uitgeven van vals geld 9 …

Lees bericht
20okt

Opnieuw 8 jaar cel voor doodslag op 74-jarige vrouw

Een 81-jarige man uit Hilversum is ook in hoger beroep door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden veroordeeld …

Lees bericht
 • Home
 • Over ons
 • Rechtsgebieden
 • Onze advocaten
 • Nieuws
 • Contact
 • Zaak aanmelden
 • Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 085 06 06 069!

  We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

  Ik ga akkoord Lees meer