Contact opnemen?085 06 06 069

Vierde jongen veroordeeld voor vechtpartij Kalanderstraat Enschede

05/10/2015

​De rechtbank Overijssel veroordeelt een 17-jarige jongen voor zijn aandeel in een vechtpartij in het centrum van Enschede. Hij krijgt wegens een dubbele poging tot doodslag 203 dagen jeugddetentie opgelegd. Dat staat gelijk aan de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht. Ook moet hij zich laten behandelen om het risico op agressie in de toekomst te verkleinen en legt de rechtbank voorwaardelijk plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ-maatregel) aan hem op. Daarnaast moet hij een schadevergoeding aan de slachtoffers betalen. In april veroordeelde de rechtbank al drie mededaders voor hun rol in de vechtpartij.

Pogingen doodslag

De rechtbank oordeelt dat de jongen zich schuldig heeft gemaakt aan twee pogingen tot doodslag. De verdachte heeft, samen met de andere jongens, de slachtoffers meerdere malen tegen het hoofd en lichaam geslagen en geschopt. Daarmee heeft ook hij bewust de kans aanvaard dat de mannen zouden overlijden.

Voorwaardelijke PIJ-maatregel

Deskundigen die de jongen onderzocht hebben oordelen dat er een grote kans is dat hij opnieuw agressief gedrag zal vertonen. Zij adviseren daarom om hem te laten behandelen. De rechtbank neemt dit advies van hen over. Als stok achter de deur legt de rechtbank een voorwaardelijke PIJ-maatregel aan de jongen op. Dat betekent dat hij als hij niet voldoende meewerkt aan zijn behandeling alsnog gedwongen zal worden opgenomen in een inrichting voor

(bron: rechtspraak.nl)

Gerelateerde berichten

28mrt

WSNP afgewezen, tussentijds beëindigd of geen schone lei?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Diekstra Van der Laan Advocaten kan u van dienst …

Lees bericht
22okt

Ook in hoger beroep 10 jaar cel voor poging tot doodslag en brandstichting Uden

In hoger beroep is een 31-jarige man uit Oss veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor …

Lees bericht
20okt

Gevangenisstraf voor inkopen en uitgeven vals geld

​Een 25-jarige man uit Denekamp moet voor het bezitten en uitgeven van vals geld 9 …

Lees bericht
 • Home
 • Over ons
 • Rechtsgebieden
 • Onze advocaten
 • Nieuws
 • Contact
 • Zaak aanmelden
 • Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 085 06 06 069!

  We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

  Ik ga akkoord Lees meer