Contact opnemen?085 06 06 069

Man uit Erp krijgt 4 jaar cel voor drugsdelicten

22/09/2015

Een 45-jarige man uit Erp is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor onder meer het bezit en de productie van harddrugs. Hij krijgt een gevangenisstraf van 4 jaar.

De man reed 31 oktober vorig jaar op de openbare weg in Veghel, toen zijn auto explodeerde. Bij de ontplofte auto trof de politie amfetamine aan. De man had ook drugsdelicten op zijn naam staan. Zijn echtgenote verklaarde kort na de explosie dat haar man op weg was naar het huis van zijn overleden ouders in Veghel. Bij een doorzoeking van die woning trof de politie ruim 4 kilo heroïne, 1 kilo cocaïne, 4 kilo metamfetamine en 2 kilo amfetamine aan. Verder werden in die woning stoffen en voorwerpen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij de productie van harddrugs en bleek dat er heroïne, amfetamine en metamfetamine was geproduceerd. De rechtbank concludeert uit de bewijsmiddelen dat de man deze feiten niet in samenwerking met anderen maar alleen heeft gepleegd.

Verder is de man veroordeeld voor vernieling in mei vorig jaar in Veghel. Hij stak na een verkeersruzie een band van een auto lek en moet daarvoor een boete betalen van 250 euro. Ook moet hij de eigenaar een nieuwe band vergoeden.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de man meerdere keren eerder is veroordeeld voor onder meer drugsdelicten. Hij was dus een gewaarschuwd man. De rechtbank realiseert zich dat de man tijdens de explosie van zijn auto (ernstig) gewond is geraakt en dat hij hiervan nog steeds moet herstellen. Dit is voor de rechtbank echter geen reden om tot een andere strafoplegging te komen. De penitentiaire inrichtingen in Nederland zijn uitgerust om de man adequate medische verzorging te bieden.

(bron: rechtspraak)

Gerelateerde berichten

28mrt

WSNP afgewezen, tussentijds beëindigd of geen schone lei?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Diekstra Van der Laan Advocaten kan u van dienst …

Lees bericht
22okt

Ook in hoger beroep 10 jaar cel voor poging tot doodslag en brandstichting Uden

In hoger beroep is een 31-jarige man uit Oss veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor …

Lees bericht
20okt

Gevangenisstraf voor inkopen en uitgeven vals geld

​Een 25-jarige man uit Denekamp moet voor het bezitten en uitgeven van vals geld 9 …

Lees bericht
 • Home
 • Over ons
 • Rechtsgebieden
 • Onze advocaten
 • Nieuws
 • Contact
 • Zaak aanmelden
 • Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 085 06 06 069!

  We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

  Ik ga akkoord Lees meer