Contact opnemen?085 06 06 069

In hoger beroep wel celstraf voor veroorzaker dodelijk ongeval Meijel

23/09/2015

De 34-jarige man die in Meijel een verkeersongeval veroorzaakte waarbij een opa, een oma en hun 2-jarige kleindochter om het leven kwamen, is in hoger beroep veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf. Anders dan de rechtbank vindt het hof dat vast is komen te staan dat de man zeer onvoorzichtig heeft gereden. Naast de celstraf krijgt de man een rijontzegging opgelegd van 4 jaar.

Ongeval
Op 19 mei 2013 reed de man op de Heldensedijk in Meijel en verloor daar in een flauwe bocht de macht over het stuur. Via de berm kwam hij op het fietspad terecht waar de opa en de oma op dat moment fietsten. Het kleinkind zat voorop in een fietsstoeltje. Zij werden geschept door de auto en overleden ter plekke.

Rijgedrag
Om te kunnen vaststellen of en in welke mate de man schuldig is aan het veroorzaken van het ongeluk heeft het hof nogmaals uitgebreid naar het rijgedrag van de man gekeken. Uit eerder onderzoek was al vast komen te staan dat hij geen alcohol of drugs had gebruikt en dat hij niet aan het bellen was tijdens het rijden. Over de precieze snelheid waarmee de man had gereden, bestond onduidelijkheid. Het gerechtshof heeft hier nader onderzoek naar laten doen. Op basis van dat aanvullend onderzoek en de verklaringen die de deskundigen tijdens de zitting in hoger beroep hebben afgelegd, is het hof tot de conclusie gekomen dat de snelheid tijdens het rijden op de weg hoger moet hebben gelegen dan 80 km/uur, de ter plaatse toegestane maximumsnelheid. Hierbij heeft het hof ook – anders dan de rechtbank – de verklaringen van getuigen meegenomen. Zij verklaarden allemaal dat ze de man met een veel te hoge snelheid hadden zien rijden.

Straf
Alles afwegende, vindt het hof dat niet kan worden volstaan met de straf die is geëist door de advocaat-generaal (12 maanden gevangenisstraf en een rijontzegging van 3 jaar). Hierbij heeft het hof in het bijzonder gelet op het groot en onherstelbaar leed dat de nabestaanden is toegebracht. Verder heeft het hof onder meer rekening gehouden met de ernst van het bewezen verklaarde en met de straffen die in het verleden zijn opgelegd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval door hoogst onvoorzichtig rijgedrag.
Het hof vindt een gevangenisstraf van 15 maanden en een rijontzegging van 4 jaar passend en geboden.

De rechtbank Limburg oordeelde in november 2014 dat niet bewezen kon worden dat het ongeval aan de schuld van de man te wijten was. Wel vond de rechtbank dat de man een gevaar op de weg had veroorzaakt. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur.

(bron: rechtspraak.nl)

Gerelateerde berichten

28mrt

WSNP afgewezen, tussentijds beëindigd of geen schone lei?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Diekstra Van der Laan Advocaten kan u van dienst …

Lees bericht
22okt

Ook in hoger beroep 10 jaar cel voor poging tot doodslag en brandstichting Uden

In hoger beroep is een 31-jarige man uit Oss veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor …

Lees bericht
20okt

Gevangenisstraf voor inkopen en uitgeven vals geld

​Een 25-jarige man uit Denekamp moet voor het bezitten en uitgeven van vals geld 9 …

Lees bericht
 • Home
 • Over ons
 • Rechtsgebieden
 • Onze advocaten
 • Nieuws
 • Contact
 • Zaak aanmelden
 • Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 085 06 06 069!

  We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

  Ik ga akkoord Lees meer