Contact opnemen?085 06 06 069

Geen straf of maatregel voor bevoorrading coffeeshop

07/09/2015

De rechtbank Den Haag legt geen straf of maatregel op aan de eigenaar en een werknemer van een coffeeshop die op 24 november 2014 te Nieuwerkerk aan den IJssel met de auto softdrugs (cannabis) hebben vervoerd. Deze softdrugs dienden ter bevoorrading van de coffeeshop.

Strafvervolging

De advocaten van de verdachten hebben naar voren gebracht dat het Openbaar Ministerie de verdachten niet had mogen vervolgen. Zij hadden namelijk minder dan 500 gram softdrugs bij zich en volgens het landelijk gedoogbeleid voor coffeeshops mag een coffeeshop maximaal 500 gram softdrugs in voorraad hebben. De rechtbank heeft dat verweer verworpen. De verdachten zijn op de openbare weg aangehouden met de softdrugs en de bevoorrading van een coffeeshop valt niet onder het gedoogbeleid. Dat ziet namelijk enkel op de softdrugs die zich in de coffeeshop bevinden.

Strafoplegging

Net als andere rechterlijke instanties al hebben geoordeeld doet zich hier volgens de rechtbank de merkwaardige situatie voor dat de exploitatie van een coffeeshop gedoogd wordt, maar dat het bevoorraden van die coffeeshop een strafbaar feit is. Verder vindt de rechtbank het belangrijk dat de coffeeshop in kwestie haar zaken goed op orde had en zich hield aan het landelijk gedoogbeleid. Ook vind de rechtbank het belangrijk dat de verdachten niet meer dan 500 gram softdrugs bij zich hadden. Om die redenen heeft de rechtbank aan de verdachten geen straf of maatregel opgelegd.

(bron: rechtspraak.nl)

Gerelateerde berichten

28mrt

WSNP afgewezen, tussentijds beëindigd of geen schone lei?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Diekstra Van der Laan Advocaten kan u van dienst …

Lees bericht
22okt

Ook in hoger beroep 10 jaar cel voor poging tot doodslag en brandstichting Uden

In hoger beroep is een 31-jarige man uit Oss veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor …

Lees bericht
20okt

Gevangenisstraf voor inkopen en uitgeven vals geld

​Een 25-jarige man uit Denekamp moet voor het bezitten en uitgeven van vals geld 9 …

Lees bericht
 • Home
 • Over ons
 • Rechtsgebieden
 • Onze advocaten
 • Nieuws
 • Contact
 • Zaak aanmelden
 • Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 085 06 06 069!

  We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

  Ik ga akkoord Lees meer