Contact opnemen?085 06 06 069

Sébas Diekstra

Advocaat

Sébas Diekstra is als advocaat gespecialiseerd in het strafrecht. Hij behandelt alle soorten strafzaken en daaraan verwante kwesties. Hij komt op voor de belangen van verdachten, veroordeelden, slachtoffers, achterblijvers en nabestaanden.

Daarnaast heeft advocaat Diekstra expertise op het gebied van Cold Case zaken. Voorbeelden hiervan zijn zaken waarin de daadwerkelijke toedracht van een overlijden nog niet onomstotelijk vaststaat. Hij heeft als raadsman opgetreden in zaken die landelijke bekendheid hebben verkregen. Hij is verbonden aan het SBS6-programma ‘Moord of Zelfmoord’.

Mr. Diekstra heeft verder nog bijzondere deskundigheid en ervaring op het gebied van het militair strafrecht, het militair tuchtrecht en het militair ambtenarenrecht.

Advocaat Diekstra heeft een verleden als beroepsmilitair. In 2000 is hij in dienst getreden bij de krijgsmacht. Na een aantal operationele functies als onderofficier binnen de Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft hij de algemene officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) gevolgd. Als officier is hij onder andere aangesteld geweest als teamcommandant bij een operationele eenheid binnen een brigade van de KMar. Ook heeft hij de zogenoemde majoorscursus met succes voltooid aan het Instituut Defensie Leergangen (IDL).

Opleidingen

– WO Master Rechtsgeleerdheid
– Beroepsopleiding Advocatuur
Algemene Officiersopleiding
Middelbare Defensie Vorming (MDV)

Lidmaatschappen

Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGZS)
De Militaire Balie (specialisatievereniging van advocaten in militaire zaken)
Militair Rechtelijke Vereniging

Nevenfunctie(s)

Hoofdofficier bij het reserve-personeel van de Krijgsmacht

Bel mij terug:
Gerelateerde berichten

 • Home
 • Over ons
 • Rechtsgebieden
 • Onze advocaten
 • Nieuws
 • Contact
 • Zaak aanmelden
 • Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 085 06 06 069!

  We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

  Ik ga akkoord Lees meer